Griepvaccinatie 2020

BELANGRIJK BERICHT BETREFFENDE DE GRIEPVACCINATIE 2020  - UPDATE 21 OKTOBER 2020

De vraag naar griepvaccinaties is dit jaar zeer groot. Hierdoor hebben we te maken met een vertraagde levering van een deel van de griepspuiten. Dit betekent dat wij een deel van de vaccinaties pas in december binnen zullen krijgen. Ook zijn er, door de landelijke enorme vraag, niet genoeg vaccins beschikbaar om al onze patiënten te kunnen inenten.

Heeft u al een afspraak gemaakt voor de griepvaccinatie? Gelukkig kan het grootste deel van de afspraken gewoon doorgaan op de geplande datum. Een klein deel zal verplaatst worden naar de tweede week van december. Als uw afspraak geen doorgang kan vinden, wordt u hierover gebeld en plannen we een nieuwe afspraak. U hoeft zelf dus geen actie te ondernemen. Als u al een afspraak heeft staan, bent u zeker van een griepvaccinatie, ook wanneer de afspraak verplaatst wordt!

Heeft u nog geen afspraak gemaakt? Helaas is de kans dan groot dat wij u dit jaar geen griepvaccinatie kunnen aanbieden. Mocht u toch een vaccinatie willen ontvangen, dan kunt u vanaf 9 december naar de praktijk bellen om te informeren of er griepspuiten over zijn. Wij kunnen echter geen enkele garantie bieden dat u daadwerkelijk een vaccinatie krijgt. Wij betreuren dit zeer en bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan. Wij hebben de vaccinaties op tijd besteld, maar door de eerder genoemde grote vraag is er grote schaarste wat betreft de vaccinaties. Dit is een landelijk probleem, waardoor veel praktijken een tekort hebben aan griepspuiten.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit jaar is de griepvaccinatie anders dan u van ons gewend bent. Dit komt door alle maatregelen rondom het coronavirus. Uw veiligheid en een verantwoorde uitvoering zijn daarbij onze hoogste prioriteit. Om controle te houden over de hoeveelheid personen die tegelijk aanwezig zijn bij de vaccinatie hebben wij, net zoals veel bloedprikposten, uiteindelijk besloten om de griep- en de pneumococcenvaccinatie uitsluitend op afspraak te doen. Wij garanderen hierbij voldoende ruimte tussen de diverse prikafspraken waardoor we grote menigten kunnen voorkomen en u veilig naar uw prikafspraak kunnen laten komen.

Na lang overleg met de gemeente is er geen verantwoorde en veilige prikomgeving gevonden binnen korte afstand van onze praktijk. We hebben daarom besloten om de griepvaccinatie in onze eigen praktijk uit te voeren, met ruimere marges tussen de afspraken dan onze richtlijnen adviseren. Hierdoor zullen de griepvaccinaties over een langere periode gepland worden. Gelukkig krijgen wij de griepvaccins en pneumococcenvaccins al relatief vroeg dit jaar.

Let op!

Afspraak maken

Om het maken van de afspraken zo prettig mogelijk te laten lopen hopen wij dat u de afspraak via email wilt maken. Zoals op de uitnodigingsbrief vermeld kunt u uw voorkeur voor een datum en tijdvak emailen naar:

griepvaccinatie@hapdillenburg.nl

In onderstaande agenda kunt u kijken welke prikdata en priktijden uw voorkeur hebben, evenals hoeveel plaatsen nog beschikbaar zijn binnen deze tijd. Wij streven ernaar de beschikbare data en plaatsen zo actueel mogelijk te houden. Soms kan het echter voorkomen dat uw voorkeur toch niet meer beschikbaar blijkt. Dan proberen wij met u een andere geschikte datum en tijd te vinden.

Geef bij het maken van de afspraak duidelijk uw:

Dan proberen wij uw afspraak in het tijdslot van voorkeur te plannen. Pas als u van ons een bevestiging krijgt is uw afspraak gemaakt!

U kunt ons helpen met het zo veilig en succesvol laten verlopen van deze vaccinaties door:

Bent u niet in staat om via de email een afspraak te maken (en wij verzoeken u met klem dit te proberen als u enige mogelijkheid daartoe heeft om telefonische overbelasting te voorkomen), belt u dan naar de praktijk.

Bent u in verband met uw mobiliteit niet in staat naar de praktijk te komen of kunt u echt niet op een van onderstaande tijden, bel dan naar het reguliere telefoonnummer van praktijk om een andere afspraak te plannen.